5 מתכוני עוף מיוחדים, וריאיון עם שפית צעירה | "במטבח של מירי"

    חיה ספיר 4 Comment on 5 מתכוני עוף מיוחדים, וריאיון עם שפית צעירה | "במטבח של מירי"

    כמידי יום חמישי מגישה מירי זורגר את התכנית "במטבח של מירי" בה היא מביאה מתכונים משובחים ומפנקים לכבוד שבת | היום בתכנית: מגוון מתכונים לעופות, פרגיות, ושניצל | וגם, ריאיון עם מירי דרעי – בחורה צעירה שכתבה ספר מתכוני אפייה מדהים בגיל 16.5 | התכנית המלאה והמתכונים המיוחדים לפניכם

    23:02
    01.05.24
    אבי יעקב No Comments on מקסימום איכות במינימום מחיר: טיולי בין הזמנים זה מקס סטוק

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    ציר עוף לרטבים

    מצרכים:

    3 בצלים קצוצים

    4-5 שיני שום

    2 חב  מיקס עצמות למרק

    לתיבול:

    מלח 

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית פפריקה מעושנת

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    טגני את הבצלים  עד להשחמה הוסיפי את שיני השום וטגני עוד כמה דקות, הוסיפי את עצמות העוף וטגני 5 ד' נוספות, תבלי וערבבי כסי במים עד לכיסוי העופות, בשלי מכוסה 3 ש', סנני ושימרי את הציר לרטבים, אפשר להכין את אותו הציר גם מעצמות בקר.


    פרגיות במלית פטה עוף ועלי סלק

    מצרכים:

    1 חב פרגית עוף גורמה של נתח

    למלית:

    6 עלי סלק חלוטים

    לפטה עוף:

    300 גר חזה עוף

    2 שיני שום כתושות

    3 כפות פטרוזליה קצוצה

    2 כפות מיונז

    חלבון מ 2 ביצים

    1/2 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    מרינדת אפיה:

    2 שיני שום כתושות

    1 כף פפריקה מתוקה

    1/2 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1/3 כוס שמן

    1/3 כוס מים

    אופן ההכנה:

    הכנת המלית:

    במעבד מזון עבדי את מלית הפטה כ 5 ד'

    טעמי ותקני תיבול

    הרכבת המנה:

    שטחי את הפרגית על משטח העבודה כשהצד החלק כלפי מטה, את הפטה עוף שימי בשקית זילוף, הניחי עלה סלק ומעל את המלית גלגלי הניחי בתבנית, הכיני כך את כל הפרגיות.

    הכנת המרינדה:

    ערבבי את המצרכים וצפי בהם את העוף, אפי בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואפי כשעה מכוסה, הסירי את הכיסוי ואפי עוד כ חצי שעה עד להשחמה קלה, קררי ופרסי לפרוסות, הגישי קר.


    נתחוני עוף באפונה וסלרי

    מצרכים:

    1 מגש קוביות פרגית  או חזה של "נתח"

    להשריית הפרגית

    1 כפית מלח

    1 כפית חומץ

    2 שיני שום כתוש

    לירקות

    2 בצלים קצוצים

    5-6 מקלות סלרי קצוץ דק

    1 כוס סלרי שורש קצוץ דק

    500 גר' אפונה קפואה

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1 כוס ציר עוף

    1/3כוס רוטב  סויה

    אופן ההכנה:

    השרית הנתחונים, הניחי בקערה את הנתחונים. תבלי כסי בניילון נצמד והניחי במקרר לשעתיים., במחבת ווק יש לטגן  את הצל עד לשקיפות הוסיפי את 2 סוגי הסלרי עד להשחמה., להוסיף את האפונה ולטגן עוד עמה ד', להוסיף את נתחי העוף ולהוסיף 1/2 כוס מים, לתבל, להביא לרתיחה לכסות ולבשל  כשעה , טעמי ותקני תיבול, להגיש עם פירה תפוחי אדמה.


    נתחוני עוף ברוטב פלפלים

    מצרכים:

    1 חב נתחוני עוף של נתח

    3 בצלים קצוצים

    1 פלפל אדום חתוך לרצועות

    1 פלפל ירוק בהיר חתוך לרצועות

    1 פלפל כתום חתוך לרצועות

    3 שיני שום כתושות

    6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    מטגנים את נתחוני העוף להשחמה מכל הצדדים, מוציאים את הניתחונים לצלחת, באותה המחבת מטגנים בצל עד להשחמה, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עד להשחמה, מתבלים במלח פלפל ומוסיפים את נתחוני הפרגית , מוסיפים 1 כוס ציר עוף ומבשלים כחצי שעה, מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים חצי שעה נוספת.


    שניצל עוף גורמה

    מצרכים:

    1 חב שניצל גורמה של "נתח"

    3 כפות ממרח פסטו

    4 ביצים

    1 1/2 כוסות קמח

    2 כוסות פירורי פנקו

    1 כוס שקדים פרוסים גרוסים

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    את הביצים טורפים בקערה ומוסיפים את את הפסטו והמלח פלפל, טובלים את השניצלים בקמח ואז במסת הביצים ואז במסת הפירורים מעורבבים עם השקדים, מסדרים בחבילה עם הפרדה של ניילון בין אחד לשיני ומקפיאים עד לשימוש.



    4 תגובות

    מיין תגובות
    1. 4

      מירי דרעי תלמידתי החביבה!
      שמחתי לראות את ניצול כישרונך

      1. הספר נקרא- "המתכונים של מייר דרעי"

      2. הספר נקרא- "המתכונים של מירי דרעי"